GASTRONOMICKÉ OKÉNKO
Cappuccino - je teplý kávový nápoj, který se skládá z 1/3 espressa, 1/3 mléka a 1/3 mléčné pěny.
Cannoncini - taková sladká rolka z listového těsta plněná krémem. Připomíná naší kremroly. Na typickou milánskou snídani včetně cappuccina si dojděte každý den od 07:30 do Pasticceria Panarello, Piazza S. Nazaro in Brolo 15, 20122 Milano. Ve městě jsou i další pobočky.
Panzerotti - další milánská hvězda, je taková kapička ve stylu pizzy. Skládá se z nadýchaného křupavého pizza těsta s rajčaty, mozzarellou, olivami a pršutem. Jedničkou v Miláně je pekařství Luini, Via Santa Radegonda, 16, 20121 Milano. Obrňte se při čekání, protože je tady pokaždé fronta.
Polenta - kukuřičná směs ze které se připravuje kaše nebo různé placky. Jedná se o typickou severoitalskou přílohu. V restauraci Nox, Via Evangelista Torricelli, 5, 20136 Milano dostanete až 16 variancí tohoto jídla.
Milánský řízek (Cotoletta alla Milanese) - Kotleta je tradiční plátek telecí svíčkové s kostí, kynutý a smažený na másle s pokapaným citrónem.
Milánské rizoto (Risotto alla Milanese) - sluníčko mezi rizoty a to doslova. Kromě základního trojlístku al dente rýže-vývar-parmazán v něm nesmí chybět trocha bílého vína a samozřejmě šafránu. Zkuste ochutnat jej ve Trattorii da Abele Temperanza, Via Temperanza, 5, 20127 Milano.