Lombardie, Itálie 2014 (Milano, Bergamo)

30.10.-3.11.2014
 
CESTA DO LOMBARDIE
 
UBYTOVÁNÍ V MILÁNĚ
 
PROGRAM V MILÁNĚ
 
CESTA DO BERGAMA
 
UBYTOVÁNÍ V BERGAMU
 
PROGRAM V BERGAMU
 
NÁVRAT DOMŮ
 

GASTRONOMICKÉ OKÉNKO

Cappuccino -  je teplý kávový nápoj, který se skládá z 1/3 espressa, 1/3 mléka a 1/3 mléčné pěny. 

Cannoncini - taková sladká rolka z listového těsta plněná krémem. Připomíná naší kremroly. Na typickou milánskou snídani včetně cappuccina si dojděte každý den od 07:30 do Pasticceria Panarello, Piazza S. Nazaro in Brolo 15, 20122 Milano. Ve městě jsou i další pobočky. 

Panzerotti - další milánská hvězda, je taková kapička ve stylu pizzy. Skládá se z nadýchaného křupavého pizza těsta s rajčaty, mozzarellou, olivami a pršutem. Jedničkou v Miláně je pekařství Luini, Via Santa Radegonda, 16, 20121 Milano. Obrňte se při čekání, protože je tady pokaždé fronta.

Polentakukuřičná směs ze které se připravuje kaše nebo různé placky. Jedná se o typickou severoitalskou přílohu. V restauraci NoxVia Evangelista Torricelli, 5, 20136 Milano dostanete až 16 variancí tohoto jídla. 

Milánský řízek (Cotoletta alla Milanese) - Kotleta je tradiční plátek telecí svíčkové s kostí, kynutý a smažený na másle s pokapaným citrónem.

Milánské rizoto (Risotto alla Milanese) - sluníčko mezi rizoty a to doslova. Kromě základního trojlístku al dente rýže-vývar-parmazán v něm nesmí chybět trocha bílého vína a samozřejmě šafránu. Zkuste ochutnat jej ve Trattorii da Abele TemperanzaVia Temperanza, 5, 20127 Milano.